Ontdek jouw huidstype!

Gepubliceerd: 29-6-19

De zomer zit er weer op en de nieuwe wintercollecties liggen daarom snel in de winkels. Dit winterseizoen leggen o.a. Marie Jo en PrimaDonna de fans van rijke kleuren echt in de watten. Voor mensen die van een kleurtje houden, of dames die iets te veel basiskleuren in de lingerielade hebben liggen, wordt dit seizoen top! Van hevig rood tot smaragd en donker groen. Maar welke kleur past nu eigenlijk bij jouw huidskleur en welke flatteert jouw huid totaal niet? Ken jij jouw kleurtype? 

Hier vind je tips voor welke bh je moet kiezen bij jouw kleurtype. Voor meer vragen omtrent de juiste bh, kun je altijd contact opnemen met één van onze professionals. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden, maar we bespreken hier de meest voorkomende.

1. Lichte ogen en huid
Dames met lichtgrijze of grijsgroene ogen en een frisse, licht blekere huid behoren tot onze eerste groep. Met jouw haarkleur van asblond tot asbruin behoor je ook tot de zomertypes. Jij straalt vooral in zachtere kleuren, met een frisse en koele ondertoon zoals pastel.
Bekend zomertypes zijn bijvoorbeeld Claudia Schiffer en Kate Winslet. Maar welke collecties passen nu het best bij jou? De ideale collectie voor jou is de Marie Jo Avero in de kleur Pearly Pink. Ook de Blossom serie van Mey zal prachtig kleuren bij jouw huid!

2. Olijfachtige huid, donkerbruine of blauwe ogen
Heb jij een olijfachtige of rozige huidskleur met donkerbruin of blauwe ogen, en heb je een donkere haarkleur die contrasteert met je lichtere huidskleur? Dan pas je perfect in onze tweede groep: de wintertypes. De kleuren die perfect bij jouw huidskleur passen zijn pittige kleuren met een koele ondertoon, of juist de basic kleuren. Denk hierbij vooral aan wit, zwart en fuchsia.
Bekende wintertypes zijn bijvoorbeeld Juliette Binoche en Angelina Jolie. Een wintertype straalt dus in witte en zwarte kleuren en daarom passen de volgende collecties perfect bij jouw huidskleur: de Cheeky serie van Passionata in de kleur Soft Peach en de A La Folie serie van PrimaDonna Twist! Ook de Electric Pink kleur uit de Tom serie van Marie Jo L’Aventure zal prachtig matchen met jouw huidstype!

3. Lichtblauwe of -bruine ogen met een bleke huidskleur
Dames met een lichte huidskleur (en vaak sproetjes hebben) en lichte ogen passen perfect in de derde groep: de lentetypes. Daarnaast hebben deze dames vaak lichtblond of goudbruin haar, met lichte wenkbrauwen. Bekende lentetypes zijn Heide Klum en Nicole Kidman.
Maar in welke kleuren stralen lentetypes? Bij deze huidskleur passen frisse kleuren met een warme ondertoon perfect. Denk hierbij aan kleuren zoals oranje, geel en donkergroen. Leuke collecties voor deze lentetypes zijn de Leticia serie van Mey in de kleur Deep Green en de Honey serie van PrimaDonna Twist.

4. Warm, donkere of goudgele huidskleur
De laatste groep zijn dames met een donkerdere of goudgele huidskleur, met warme en donkere ogen. Haarkleuren van deze dames zijn vooral donkerbruin, donkerblond, koper of rood, met duidelijke zichtbare wenkbrauwen. Deze dames worden ook wel de herfsttypes genoemd. Bekende herfsttypes zijn Jessica Alba en Julia Roberts. Warme en intense tinten staan jou erg goed. Denk vooral aan de iets specialere kleuren, zoals oranjebruin, oker en warme rode kleuren. Leuke collecties voor wintertypes zijn de Seductive serie van Calvin Klein en de Avero serie van Marie Jo in de kleur Scarlett!

Heb je moeite met het bepalen van jouw kleur of heb je hulp nodig bij het zoeken van het perfecte lingeriesetje? Kom dan langs in de winkel en vraag onze professionals voor hulp!
Er staan geen producten in deze categorie.