Blogs

Gepubliceerd: 19-10-19
 
Het is weer bijna Halloween. De kostuums zijn uitgezocht en het wachten op deze griezelende nacht kan beginnen! Tijdens deze feestavond gaan miljoenen kinderen over de hele wereld, maar voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada, de straten op voor de jaarlijkse Trick-or-treat. Dit is een oude traditie waarbij kinderen in enge verkleedkleren langs de deur gaan om snoepjes te verzamelen. Hoewel het vandaag de dag voornamelijk als een gezellig en vooral heel erg zoet en smakelijk feest wordt gezien, kent Halloween Keltische invloeden, die eeuwen teruggaan. Van oorsprong vierden de Kelten een jaarlijks oogstfeest. Ze geloofden dat op de dag van dit feest, 31 oktober, de deur naar de onderwereld een stukje openstond en hierdoor zielen van de doden en slechte wezens naar onze wereld konden komen. Om deze zielen te eren werden er grote feestmalen gegeven. En om de slechte wezens af te schrikken verkleedden de Kelten zich zo eng mogelijk.
 
Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij deze week voor onze blog de hulp van een gastredactrice ingeroepen, namelijk mevrouw Boter. In deze post vertelt zij jullie alles over dit enge feest en de jaarlijkse speurtocht in de Boterhoek te Best! Lees snel verder, als je durft…
 
Vrijdag 1 november is het zover. Deze vrijdag is het namelijk precies vijf jaar geleden dat ik, mevrouw Boter, weer tot leven kwam in de Boterhoek. En dit mede dankzij jullie lieve kindertjes! Vijf jaar geleden was ik namelijk al mijn diertjes kwijt. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen en vieren we dit ieder jaar samen met het hele dorp!
 
Maar… juich niet te vroeg. De grote griezels die ervoor hebben gezorgd dat mijn dieren kwijt waren zijn nog steeds aanwezig in het centrum!
 
Vrijdag 1 november, van 17:00 tot 20:00 uur, zal er in het centrum een speurtocht voor alle dappere speurders worden georganiseerd. Tijdens deze avond loop je een spelletjestocht langs alle winkels. Ook kun je Trick-or-treaten bij deze winkels. De start van de tocht vindt plaats bij No.31 en zal eindigen bij d’n Ecker. Hier zal ik op jullie wachten op mijn feestje, mits je het spel slim speelt, de griezels van je af slaat en er dus op tijd bij kan zijn! Op mijn feest zal je ook mijn uil, mevrouw Hawks, een schiettent en vele anderen griezels vinden.
 
Vergeet tijdens de tocht niet goed om je heen te kijken, want de griezels kunnen overal zijn. En die gaan het je zeker moeilijk maken. Ook zijn de griezels in het dorp verzot op snoep. Dus let goed op en waarschuw elkaar als er griezels zijn die je snoep willen opeten. Ben jij best wel stoer en durf je contact te maken met een griezel? Dan kan hij jou misschien wel helpen!
 
De griezeltocht is helemaal gratis en geschikt voor alle kinderen. Ben jij er vrijdag 1 november ook bij? Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee, zodat we er een leuk feestje van kunnen maken!
 
Griezelende groetjes,
 
 
Mevrouw Boter
Producten per pagina
Producten per pagina