Happy New year!

Gepubliceerd: 29-12-18

In Nederland hebben we met Nieuwjaar altijd onze eigen tradities, we eten ons misselijk aan oliebollen, steken voor honderden euro’s vuurwerk af en maken massaal goede voornemens om ze vervolgens even snel weer te breken.

In Italië en veel andere mediterraanse landen pakken ze het echter heel anders aan. Hier is het traditie voor de vrouwen om rode lingerie te dragen tijdens de jaarwisseling. Met kerst wordt de lingerie geschonken om deze vervolgens met oud en nieuw te dragen als symbool van geluk. Een vrouw die met oud en nieuw rode lingerie draagt, heeft namelijk niet alleen tijdens oud en nieuw geluk maar het hele jaar door!

Verhaal heeft het dat de traditie van oorsprong afkomstig is uit China. Op de laatste avond van het jaar verscheen in dorpen in heel China altijd een wild dier met de naam “Nian”. Na dat dit brute beest verschillende dorpsbewoners opgegeten had, besloot een oude man in te grijpen. Deze heeft het dier getemd en op de rug van het dier het dorp verlaten. Logischerwijs had hij aangeraden om van nu af aan altijd de raamkozijnen met rode decoratie te versieren. Rood zou boze geesten verdrijven en geluk brengen in het nieuwe jaar. De Chinezen volgde de raad van de oude man en sindsdien hebben ze het wilde beest nooit meer gezien. Het verhaal is van generatie op generatie overgedragen waardoor de rode raamkozijnen door de tijd verandert zijn in rode lingerie, maar de traditie is blijven bestaan.

Dus dames, hopen jullie op wat extra geluk het komende jaar? Vergeet dan niet een setje rode lingerie aan te schaffen!

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze bh uit de nieuwe serie Tonight van PrimaDonna Twist. De hartvormige moussecups zorgen voor een vol decolleté en accentueren de ronding van de borsten. De schouderbandjes zijn bedekt met zacht fluweel en over de cups zit een sensueel netkousmotiefje.

Deze balconette bh met mousse cups uit de nieuwe French kiss serie van PrimaDonna Twist is het toppunt van elegantie. De cups zijn versierd met kant en liften en centreren de borsten.

Heeft u een kleinere cupmaat? Dan is deze push-up bh van Calvin Klein een echte topper! De prachtige felrode kleur is nieuw in de bekende Seductive serie. De bh is afgewerkt met een romantische kanten bies en is door de zachte kwaliteit stof erg comfortabel om te dragen.

We wensen iedereen een fijne jaarwisseling toe en horen graag eind volgend jaar of de lingerie geluk gebracht heeft!
Producten per pagina
Producten per pagina