Black Friday

Gepubliceerd: 17-11-2018

Nog even en het is alweer Black Friday. De Amerikaanse traditie die plaatsvindt op de vrijdag na Thanksgiving heeft de afgelopen jaren ook in Nederland flink aan populariteit gewonnen.
 
Op Black Friday beginnen veel Amerikanen traditiegetrouw met hun inkopen voor de feestdagen. Over de daadwerkelijke oorsprong van deze legendarische koopjesdag heerst nogal wat verdeeldheid. Enerzijds wordt Black Friday geassocieerd met een marktcrash uit de 19e eeuw. Winkeliers zouden geprobeerd hebben om hun omzetten een boost te geven en gingen grote kortingen weggeven.
Anderen geloven dat in de 18e eeuw plantage eigenaren op de dag na Thanksgiving slaven konden kopen tegen grote kortingen. Vervolgens zou deze gewoonte zijn overgenomen door winkeliers.
Een ander veel geloofd verhaal is dat de traditie en de naam ontstaan is dankzij de politieagenten van Philadelphia. In deze stad wordt jaarlijks na Thanksgiving een grote football wedstrijd georganiseerd. Dit trok van heinde en ver bezoekers wat tot enorme chaos leidde. De politieagenten omschreven deze dag als een “Black Friday”.
De meest geloofwaardige theorie is echter dat Thanksgiving gewoon een goed bedachte marketing stunt van retailers is. De week voor Thanksgiving wordt in Amerika en Canada gevierd met feestelijke parades. Tijdens de 19e eeuw besloten veel retailers en warenhuizen hier op in te spelen door uit te pakken met sponsoringen tijdens de parades en door grootse kortingen in de winkels te geven. De vrijdag stond al snel bekend als de beste periode voor het in huis halen van de nodige kerstaankopen. Waarschijnlijk is op deze manier Black Friday echt ontstaan.
 
De combinatie van hoge kortingen en de alom bekende hysterie die de meeste Amerikanen sowieso met zich meebrengen, zorgt voor bijzondere taferelen. Jaarlijks komen er weer talloze berichten binnen van uit de hand gelopen ruzies om het laatste artikel, urenlange wachtrijen en hysterische mensen. Sommige mensen kamperen al dagen voor de winkels om de felbegeerde items te bemachtigen.
Hoewel we in Nederland dit level van hysterie misschien nog niet bereikt hebben, wordt er ook hier gestrooid met de mooiste kortingen. Wij doen hier uiteraard aan mee. Vanaf maandag 19 tot zondag 25 november krijgt u met de code: BF20 20% korting op de gehele collectie!
 
Kijk voor de mooiste aankopen geheel in stijl van deze feestdag bijvoorbeeld eens naar de serie Erika. Deze serie van  Marie Jo heeft een elegante body met gladde cups en een afwerking met kant, strikjes en Swarovski-steentjes.
Of de romantische Baboushka serie van Prima Donna. Deze serie is geproduceerd in een prachtige doorzichtige stof versierd met bloemenbroderie in verschillende koraal tinten.
 
Laat deze kortingen niet aan u voorbij gaan en bekijk snel online ons gehele assortiment!
Er staan geen producten in deze categorie.